Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Lisanslı

Çağlayan Mah. 283. sokak No:5/24 Mamak/ANKARA

Bina Performans Analizi Nasıl Yapılır? Öncesi ve Sonrasında Neler Yaşanır?

Binanızın olası bir depremde risk altında olup olmadığını, yapılan laboratuvar çalışmaları ve statik hesapları sonucu mevcut durumu belirlenir.

Performans Analizi-Depreme Dayanıklılık Testi için gerekli evraklar;

1. Başvuru dilekçesi,

2. Tapu Fotokopisi

3. Statik ve Mimari Proje (Varsa)

4. Zemin Etüt Raporu

Binanın kurulu olduğu zemin analizinin yapılması için zemin etüdü hazırlanmaktadır. Ardından binanın o anki durumu konusunda bina rölevesi çizimi hazırlanır.

Binanın yıllar içerisinde yıpranmaya yüz tutmuş olan malzemeleri ve çevresel faktörlerden etkilenmiş olan yapısal hasarların tespiti yapılır.

Testi yapılacak olan binadan yeterli bir miktarda beton numunesi alınarak yapı laboratuarında beton dayanıklılık testi yapılır.

Özel olarak üretilen bir röntgen cihazı aracılığı ile kolon içerisinde bulunan demirlerin çapı ve adetlerin ölçümleri yapılır.

Bilgisayar yardımı ile yapının 3D modeli çizilir ve ardından binaya depremin etkileri yüklenerek dayanıklılık testi gerçekleştirilir.

Bu çalışmalar neticesinde binanın depreme ne kadar dayanıklı olup olmadığının test raporu hazırlanmış olur.

Rapor sonucuna istinaden Güçlendirme Projesi gerekli görüldüğü takdirde ilgili tüm projeler hazırlanır.

Eğer sizde binanızın ya da şirketinizin Depreme ne kadar dayanıklı olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız firmamıza başvuru yaparak gerekli bilgi ve hizmetlerden yararlanabilirsiniz.

Evinize, işyerinize bilgi amaçlı veya gerekli kurumlara vermek üzere Deprem Analizi yaptırıp Deprem Raporu almak için sizlerin yanınızdayız.

Deprem Analizini yapıp hazırladığımız Deprem Dayanıklılık Raporunu; Bilgi Amaçlı , Binada Oturulabilir İzni için kullanabilirsiniz.

Firmamız zemin etüdü ve zemin iyileştirme, deprem testi, deprem raporu, bina güçlendirme, kentsel dönüşüm hizmetlerini de uzman teknik kadrosu ile sunmaktadır.

 

Bina performans analizi ve yapı güçlendirme ile ilgili her türlü sorunuz için  0541 785 62 48  numaralı telefonumuzdan ulaşabilirsiniz.